Vydatná polévka

Přemýšlela jsem, jakým receptem bych měla přispět. Jako nutriční specialistka jich mám vyzkoušených spoustu, a tak to pro mě nebylo vůbec jednoduché jeden z nich vybrat. Nakonec jsem si položila úplně jednoduchou otázku: „Co udělá člověku dobře téměř vždy?“ Zaručeně pořádná porce domácí polévky, polévka je přece grund! Zasytí a na podzim a v zimě krásně zahřeje.

Postup

Do hrnce nalijeme olej, přidáme houby, mírně podusíme a přisypeme rýžovou mouku, zalijeme vodou. Dále přihodíme bujon, quinou a na kostičky nakrájené a očištěné brambory.

Aby byla polévka vydatnější, můžeme přidat šmakouna natural nakrájeného na kostičky. Po 45 minutách vaření přidáme pro lepší stravitelnost shoyu a umeocet.

Termín další konference: září 2017

2 pol. lžíce řepkového oleje

1,5 l vody

3 pol. lžíce sušených hub

3 pol. lžíce rýžové mouky

2 hrsti quinoy

1 kostka wurzl bujonu

2 velké brambory

Do uvařené polévky nakonec přidáme:

1 pol. lžíce shoyu

1 čajová lžička umeoctu

Komentář od autorky blogu zijuscrohnem.cz

Polévka vypadá lákavě. Recept nás povzbuzuje k vyzkoušení nových věcí. Občas nemusí všechny ingredience sednout, jako v mém případě quinoa, ale pokud ano, stojí to zpestření za to. Shoyu, umeocet a wurzl bujon můžete koupit v prodejnách zdravé výživy.

Konference se koná pod záštitou České gastroenterologické společnosti ČLS JEP Pracovní skupina pro idiopatické střevní záněty ČR

Termín další konference: září 2017

Termín další konference: září 2017